ARGUMENT

Pornind de la convingerea ca o comunitate puternică și sănătoasă se așează mai ales pe iubire și nu doar pe prosperitate constatam ca este vremea unei schimbări, a unei întoarceri la firea lucrurilor, la valorile dintru început ale creației.

Proiectul ne propune tuturor o alternativa:

la indiferenta  prin            dragostea pentru pământ, natură și tradiție,
la ignoranță prin               trezirea conștiinței lucrurilor bine făcute,
la consumerism prin         educarea pentru un consum sănătos, ponderat, responsabil,
la egoism prin                  conlucrarea dintre orasan si taran, fiecare cu truda lui,
la izolare prin                   comuniune și grijă pentru tot și toate.

Ideea acestui proiect a venit firesc atunci cand actualii parteneri au descoperit ca initiativele lor, fie sunt complementare, fie converg in foarte mare masura:
Asociatia producatorilor traditionali dorea sa se individualizeze pe piata si avea nevoie de un spatiu viu si natural de prezentare si vanzare.
Muzeul ASTRA se straduia sa scoata la lumina cultura gastronomica rurala si sa creeze programme si animatii in aer liber, legate de aceasta.  
Directia agricola facea eforturi sa incurajeze acreditarea produselor traditionale si sa transmita informatii in teritoriu privind concepte si reglementari nationale si europene.
Asociatia judeteana de turism isi crea propria brosura cu produse si producatori traditionali pentru completarea ofertei turistice a judetului cu noi destinatii de descoperire.
Asociatia Ille et Vilaine – Sibiu dorea, ca in cadrul cooperarrii dintre cele doua teritorii sa faca cunoscute bunele practici franceze si romana si sa puna in legatura producatorii preocupati de traditie si bun gust.

Obiectivele proiectului :

  • Crearea și animarea unui spațiu destinat micilor producători de produse tradiționale și/sau ecologice din județ, în Dumbrava Sibiului;
  • Promovarea educației permanente privind economia de proximitate (, consumul local si consumul responsabil, prin ateliere deschise, animatii gastronomice, seminarii și ateliere de dezbatere;
  • Organizarea de schimburi de experiență între producătorii din județul Sibiu și cei din țară și din alte țări europene, privilegiind relatiile cu Ille et Vilaine;
  • Realizarea de broșuri informative - turistice și de specialitate.
  • Realizarea de cercetări etnografice privind cultura gastronomică locală;

Proiectul va fi continuat prin crearea unei platforme deschise si altor parteneri in vederea coordonarii iniţiativelor de valorificare a produselor și meșteșugurilor tradiționale, a culturii gastronomice in judetul Sibiu.

Consiliul General Ille et Vilaine Franța :                     75.000  euro 
CNM ASTRA :                                                       19.845  euro
Consiliul Judeţean Sibiu :                                          20.000  euro
                                                                 Total :   114.845  euro

 


înapoi / sus

Creat de APIVS